Wrap z kozim serkiem kremowym
Image Title
Wartości odżywcze w jednej porcji: 381 kcal, 50 g węglowodanów, 14 g białka, 15 g tłuszczu
Składniki
1 mała główka sałaty rzymskiej (lub główka sałaty masłowej)
0.5 papryki (żółtej)
2 łyżki suszonej żurawiny
2 łyżki pestek dyni
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu balsamicznego
100 g kremowego serka koziego
2 łyżeczki miodu
2 tortille lub placki do zawijania
zioła, np. tymianek lub bazylia (świeże lub suszone)
Przygotowanie
- Umyj, wysusz i posiekaj w małe paski sałatę rzymską.
- Umytą paprykę pokrój w długie paski.
- Aby otrzymać sos, wymieszaj oliwę z oliwek, ocet i przyprawy.
- Wymieszaj ze sobą żurawinę, pestki dyni, sałatę i sos.
- Rozdziel sałatę na plackach i ułóż pokrojoną w paski paprykę w jednym kierunku.
- Na sałacie ułóż lub rozsmaruj kozi serek śmietankowy (jeśli jest w krążkach, przekrój go na pół).
- Skrop miodem i zawiń wrapy, przy czym długi bok powinien być mniej więcej w połowie.