Francuskie tosty z truskawkami
Image Title
Wartości odżywcze w jednej porcji: 380 kcal, 34 g węglowodanów, 14 g białka, 21 g tłuszczu
Składniki
2 kromki chleba
3 truskawki
1 łyżka sera ricotta lub serka kremowego typu Philadelphia
1 jajko
szczypta cynamonu
1 łyżeczka masła klarowanego
Przygotowanie
- Truskawki pokrój w drobną kostkę. W misce wymieszaj ricottę lub serek kremowy z truskawkami.
- W głębokim naczyniu roztrzep jajko z odrobiną cynamonu.
- Rozłóż masę truskawkową na kawałku chleba i złóż razem. Teraz posmaruj kromki mieszanką jajeczną lub obtocz je w niej.
- Na patelni rozprowadź łyżeczkę masła i smaż tost z obu stron przez około 2–3 minuty. Pokrój go na trójkąty i zjedz jeszcze ciepły.